Nyhedsbrev 30. oktober 2015

Så nærmer skolefesten sig. Det er en aften, som alle glæder sig til. Spændingen og det at man glæder sig til festen, kan allerede mærkes rundt om på skolen. Der er aktiviteter i gang rundt på skolen – som er hemmelige for nogle af os!

Eleverne har fået indbydelsen til skolefesten med hjem. Vær venligst opmærksom på, at tilmelding og bestilling af snitter og sandwich skal være afleveret til kontaktlæreren senest fredag 6. november med aftalte penge.

Som en ekstra service tilbyder vi i år for første gang, at både snitter og sandwich kan bestilles som vegetariske og/eller glutenfrie. Prisen er den samme, uanset hvad man vælger. Vi får maden leveret fra Uldum Kro.

Jeg har vedhæftet indbydelsen til dette nyhedsbrev.

Mandag 16. november kl. 9.00 – 12.00 har vi 3D-legedag, hvor interesserede gerne må komme og kigge på.

Lidt at tænke over med 3D-print:

-          Vi har 3D printere, robotter og 3D scannere der alle er essentielle for fremtidens verden.

-          PT har 30% af alle kickstarter (verdens største Crowdfunding) projekter noget med 3D print at gøre.

-          I 2014 omsatte man for 5 mia. dollars i 3D produkter og services Worldwide. Dette tal stiger minimum 30% årligt...PT er man vist allerede på 35% stigning i 2015. Kilde Credit Suisse International Bank.

-          I 2014 var 600.000 mio. kr. af omsætningen i dansk hørerapparat industri 3D printede produkter.

-          Universal Robots fra Odense er blevet solgt for 1,4 mia. kr. i år.

-          I Kina har de på en dag samlet 10 3D printede huse. De var 3D printet i delelementer og herefter samlet.

-          Et engelsk firma har udviklet en 3D printet bil med kun 49 komponenter (normalt har biler op imod 30.000 komponenter).

-          Der er solgt ca. 11.000 desktop (små) 3D printere i Danmark indtil videre.

-          Man kan i dag printe i aluminium, titanium, jern, ædle metaller, uld, træ, plast, keramik, fødevarer osv.

-          Der er 3D printet en nerve!

En spændende verden, som det er vigtigt, at vore elever bliver præsenteret for og får et naturligt og uhøjtideligt forhold til – så kom og kig med og se hvad vi laver på vores 3D-legedag mandag 16. november.