Nyhedsbrev 18. september 2015

Ugens nyhedsbrev
Kære elever, forældre og personale
 
Endnu en rigtig god uge med mange og forskellige læringsaktiviteter for vores elever.
 
Der er blevet høstet æbler og presset æblesaft – ca. 75 liter af indskolingen og deres venner fra 4. klasse, og 4., 5. og 6. kl. har været på besøg i det gamle Statsfængsel i Horsens.
 
Torsdag morgen fik de morgenfriske elever sig et lille chok. På biblioteket stod to bjørne og kiggede sultne på de morgenfriske elever! Bjørnene rørte sig dog ikke, da de var udstoppede. De var hentet ind fra en lokal Aale beboer, til et møde onsdag aften i gruppen ”Bjørnegrunden” på biblioteket.
 
Ole Ödman kom torsdag formiddag til fællessamlingen og fortalte, at det var den slags bjørne, der havde levet her i området omkring Aale for mere end 10.000 år siden. Det var spændende og interessant, hvad Ole kunne fortælle om det historiske Aale.
 
Vi lærer alle sammen forskelligt. Nogle vil gerne have ro i klassen, når de skal lære og andre er ligeglade – nogle kan lide at lytte til musik, når de skal lære nyt og sært stof, og andre kan ikke lide at lytte til musik – sådan er vi forskellige, og sådan har vi forskellige måder at lære på.
 
Du kan læse mere om læringsstile ved at klikke på de nedenstående links. Det er en spændende og interessant verden – både for børn og voksne. Man kan jo også tilføje, at vi ikke kun lærer ved hjælp af forskellige læringsstile – men vi arbejder også på forskellige måder – nemlig vores arbejdsstile.
 
http://www.evidencenter.dk/emneside.aspx?menuID=2&omraadeID=143&sideID=262&folditem=div2
 
http://www.ventures.dk/studieteknik/Laeringsstil/Test.htm
 
http://www.blivklog.dk/Redskaber/Laeringsstile.aspx
 
Tirsdag 15. september fik alle skolens elever et brev med hjem vedr. kortlægningen af skolens læringskultur og med en kode til hjemmesiden, hvor alle forældre skal svare på nogle spørgsmål. Det er som før omtalt meget vigtigt, at alle får besvaret spørgeskemaet – og så vigtigt, at Bestyrelsen ved Aale Hjortsvang Børneby vil bage pandekager til alle, hvis svarprocenten rammer de 90%. Det bliver svært – men vi hjælpes ad – så kan det lykkes.
Husk at besvare skemaet hurtigst muligt og inden fredag 2. oktober 2015.
 
Der afholdes en minimesse for og om ordblinde og læsesvage på Hedensted Bibliotek onsdag d. 30. september 2015.
 
Venlig hilsen
 
Frank Kjær